Salsagratinerad falukorv

Denna salsagratinerade falukorven kom jag på en dag när jag hade
en liten falukorv hemma och var sugen på en ny typ av
gratäng.
Det som är himla härligt är att det endast är fyra ingredienser i
hela rätten och den är riktigt god!
Nu kanske du funderar på om falukorv verkligen är lchf, och ja, det vill jag
säga. Sen är det precis som med allt, det finns bra val och det
finns sämre val.
Om du vill göra ett bra val på falukorv, så kan du kolla min tabell med mängden
kolhydrater
i falukorv.
Lite samma sak gäller tacosåsen, här får du läsa lite på
innehållsförteckningen och se vilken som ligger på lite lägre
nivåer i kolhydrater.
Jag använde Santa Marias ekologiska tacosås.
Om du ändå är sugen på att hålla dig till en klassisk rätt med falukorv, då är ju mitt recept på klassisk korv stroganoff otroligt gott och omtyckt.
Tips på andra goda falukorvsrecept
Just falukorv är ju så himla enkelt och smidigt att använda och om du vill testa på några andra recept, så finns dessa att testa med.




Ingredienser
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Dela falukorven längs med mitten, så att du får två långa halva falukorvsbitar. Lägg de i en ugnsfast form.
- Blanda ihop tacosås och smetana. Häll den över falukorven.
- Fördela den rivna osten över.
- Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter.
- Ta ut och servera med något gott tillbehör!