Semla på muggbröd
Skapat:
6 februari, 2021
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
En snabb och enkel, men god semla!
Total tid:
10 minuter
Servings: 1
Ingredienser
Brödet
- 2 msk Mandelmjöl
- 0,75 tsk Bakpulver
- 0,5 tsk Kardemumma
- 1 tsk Sötning
- 1 msk Grädde
- 1 ägg
Mandelmassa
- Ca. 1 msk äggvita
- 2 msk Sukrin melis
- 0,5 dl Mandelmjöl
- 2 droppar Bittermandelarom
Montering
- Vispad grädde
- Sukrin melis att pudra över
Instruktioner
Muggbrödet
- Ta undan och spara ca 1 msk av äggvitan i en skål vid sidan av. Blanda sedan ägg, mandelmjöl, bakpulver, sötning, kardemumma och grädde i en kopp. Kör i micron, full effekt ca 90 sekunder. Ta ut ur muggen, och låt svalna.
Mandelmassan
- Medan muggbrödet svalnar går du mandelmassan. Blanda den sparade äggvitan med mandelmjöl (kan behövas mer el mindre än 0,5 dl beroende på hur mycket äggvita du sparat, så testa dig fram), sukrin melis och bittermandlearom.
Montera
- Vispa grädde, så mycket du vill ha till din semla. Skär locket av muggbrödet, fyll med mandelmassa och grädde. På med locket och pudra över lite sukrin melis vid servering.
Näringsinnehåll
Kolhydrater: 6g |
Protein: 16g
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!