Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Semla på muggbröd

4,62 av 13 röster
Skapat: 6 februari, 2021
Senast ändrat: 1 april, 2024
Semla på muggbröd

En snabb och enkel, men god semla!

Total tid: 10 minuter
Servings: 1
Author: Anna-Karin M

Ingredienser

Brödet

Mandelmassa

Montering

Instruktioner

Muggbrödet

  • Ta undan och spara ca 1 msk av äggvitan i en skål vid sidan av. Blanda sedan ägg, mandelmjöl, bakpulver, sötning, kardemumma och grädde i en kopp. Kör i micron, full effekt ca 90 sekunder. Ta ut ur muggen, och låt svalna.

Mandelmassan

  • Medan muggbrödet svalnar går du mandelmassan. Blanda den sparade äggvitan med mandelmjöl (kan behövas mer el mindre än 0,5 dl beroende på hur mycket äggvita du sparat, så testa dig fram), sukrin melis och bittermandlearom.

Montera

  • Vispa grädde, så mycket du vill ha till din semla. Skär locket av muggbrödet, fyll med mandelmassa och grädde. På med locket och pudra över lite sukrin melis vid servering.
    En stapel av gräddtårta på en tallrik med en vit bakgrund.

Näringsinnehåll

Kolhydrater: 6g | Protein: 16g
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,62 from 13 votes (13 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg