Go Back
+ servings
En tårta med två lager och krämig fyllning på en vit tallrik.
Print
4,62 av 13 röster

Semla på muggbröd

Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 1
Author: Anna-Karin M

Materials

Brödet

  • 2 msk Mandelmjöl
  • 0,75 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk Kardemumma
  • 1 tsk Sötning
  • 1 msk Grädde
  • 1 ägg

Mandelmassa

  • Ca. 1 msk äggvita
  • 2 msk Sukrin melis
  • 0,5 dl Mandelmjöl
  • 2 droppar Bittermandelarom

Montering

  • Vispad grädde
  • Sukrin melis att pudra över

Instruktioner

Muggbrödet

  • Ta undan och spara ca 1 msk av äggvitan i en skål vid sidan av. Blanda sedan ägg, mandelmjöl, bakpulver, sötning, kardemumma och grädde i en kopp. Kör i micron, full effekt ca 90 sekunder. Ta ut ur muggen, och låt svalna.

Mandelmassan

  • Medan muggbrödet svalnar går du mandelmassan. Blanda den sparade äggvitan med mandelmjöl (kan behövas mer el mindre än 0,5 dl beroende på hur mycket äggvita du sparat, så testa dig fram), sukrin melis och bittermandlearom.

Montera

  • Vispa grädde, så mycket du vill ha till din semla. Skär locket av muggbrödet, fyll med mandelmassa och grädde. På med locket och pudra över lite sukrin melis vid servering.
    En stapel av gräddtårta på en tallrik med en vit bakgrund.

Nutrition

Kolhydrater: 6g | Protein: 16g