Shrimp Saganaki

0
Innehåll
Bästa middagstipset är denna krämiga Shrimp Saganaki med en
liten touch av hetta. Såsen är gräddbaserad.
Ett enkelt men riktigt gott recept som funkar både till vardag och
lite mer festliga tillfällen.
Instagram: Lagatochklart
Blogg: nouw.com/lagatochklart
Total tid:
50 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 300 g Räkor stora
- 2 st vitlöksklyftor
- 500 g passerade tomater
- 250 g saganaki ost eller fetaost
- 2 dl grädde
- 0,5 dl vitt vin
- 1 tsk chilikrydda
- 1 msk soya (glutenfri)
- 1 msk Valfri sötning
- 3 msk Fiskfond
- 1 msk oregano
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!