Go Back
+ servings
Räkor och fisk i en kryddig sås serverad i en gjutjärnspanna med färsk koriander.
Print
Inga röster än

Shrimp Saganaki

Active Time50 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Middagstips
Yield: 4
Author: Lagatochklart

Materials

  • 300 g Räkor stora
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g passerade tomater
  • 250 g saganaki ost eller fetaost
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 tsk chilikrydda
  • 1 msk soya (glutenfri)
  • 1 msk Valfri sötning
  • 3 msk Fiskfond
  • 1 msk oregano

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter.
  • Rör ner tomater, oregano, vin, chili, fiskfond,sötning och soja. Sjud såsen i 10 min på låg värme.
  • Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular ner. Gratinera i 15 minuter.