Skogspanna

5
Innehåll
En skogspanna är en fläskfilégryta som är helt otroligt enkel att tillaga och den har en massa härliga smaker från skogen.
Jag tycker att kantareller är en riktigt passande och god svamp att använda, men om du inte har tillgång till det, vilket kan vara svårt på vinterhalvåret så funkar det toppen med skogschampinjoner.
Om du inte har fläskfilé så kan du använda kyckling, eller även lövbiff, men om du använder lövbiff så måste du låta den puttra längre, så att köttet blir mört.
Recept och bild: Sockertjocken
Total tid:
30 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 1 kg Fläskfilé
- 1 st Gul lök
- 200 g Kantareller
- 1 msk Tamarisoja
- 1,5 msk Kalvfond
- 4 dl Grädde
- 2 msk Färska lingon
- 2 tsk Timjan, torkad
- salt
- nymalen svartpeppar
- Smör till stekning
Instruktioner
- Börja med att putsa fläskfilén och skär den i skivor, cirka 1 cm tjocka.
- Skär upp svampen och hacka löken.
- Bryn köttet i smöret. Salta och peppra.
- Tillsätt svampen och löken och låt den fräsa med köttet ett tag.
- Tillsätt övriga ingredienser utom lingonen och låt allt koka upp. Låt sedan allt stå och puttra tills det att du har fått en härlig simmig sås.
- Servera direkt med goda tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!