Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Skogspanna

4,34 av 3 röster
Skogspanna

En skogspanna är en fläskfilégryta som är helt otroligt enkel att tillaga och den har en massa härliga smaker från skogen.

Jag tycker att kantareller är en riktigt passande och god svamp att använda, men om du inte har tillgång till det, vilket kan vara svårt på vinterhalvåret så funkar det toppen med skogschampinjoner.

Om du inte har fläskfilé så kan du använda kyckling, eller även lövbiff, men om du använder lövbiff så måste du låta den puttra längre, så att köttet blir mört.

Recept och bild: Sockertjocken

Total tid: 30 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att putsa fläskfilén och skär den i skivor, cirka 1 cm tjocka.
  • Skär upp svampen och hacka löken.
  • Bryn köttet i smöret. Salta och peppra.
  • Tillsätt svampen och löken och låt den fräsa med köttet ett tag.
  • Tillsätt övriga ingredienser utom lingonen och låt allt koka upp. Låt sedan allt stå och puttra tills det att du har fått en härlig simmig sås.
  • Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Tillsätt lingonen och låt allt puttra några minuter till så att lingonen får ge lite smak till grytan.
  • Servera direkt med goda tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,34 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.