Go Back
+ servings
En stekpanna med köttbitar i en krämig sås med lingon och kryddor.
Print
4,34 av 3 röster

Skogspanna

Skogspanna är en fläskfilégryta som är så otroligt enkel att laga och med underbara smaker från skogen. Ett helt perfekt lchf-recept.
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg Fläskfilé
  • 1 st Gul lök
  • 200 g Kantareller
  • 1 msk Tamarisoja
  • 1,5 msk Kalvfond
  • 4 dl Grädde
  • 2 msk Färska lingon
  • 2 tsk Timjan, torkad
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Smör till stekning

Instruktioner

  • Börja med att putsa fläskfilén och skär den i skivor, cirka 1 cm tjocka.
  • Skär upp svampen och hacka löken.
  • Bryn köttet i smöret. Salta och peppra.
  • Tillsätt svampen och löken och låt den fräsa med köttet ett tag.
  • Tillsätt övriga ingredienser utom lingonen och låt allt koka upp. Låt sedan allt stå och puttra tills det att du har fått en härlig simmig sås.
  • Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Tillsätt lingonen och låt allt puttra några minuter till så att lingonen får ge lite smak till grytan.
  • Servera direkt med goda tillbehör.