Spenatsoppa med ägg
Skapat:
22 mars, 2015
Senast ändrat:
30 januari, 2025

5
Innehåll
En spenatsoppa är något som går otroligt snabbt att göra, och det är dessutom väldigt gott!
Några kokta ägghalvor i soppan gör den mer matig och mättande. Läs mitt inlägg om att koka ägg.
Om du inte skulle bli tillräckligt mätt, så kan jag varmt rekommendera lite pannkaka till efterrätt. Det är ju helt perfekt efter en soppa.
Är du inte sugen på spenatsoppa, så hittar du massor av andra goda soppor under kategorin LCHF-soppa.

Total tid:
25 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 400 g spenat
- 50 g gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 dl Grädde
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk koncentrerad grönsaksfond
- 3 dl vatten
- 1 knivsudd malen muskotnöt
- 30 g smör
- 4 st kokta ägg
Instruktioner
- Hacka löken och vitlöken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör.
- Slå på vatten, grädde och tillsätt buljongtärningen.
- Låt det hela koka upp och puttra några minuter. Blanda ner crème fraichen och krydda med lite muskot och några varv på pepparkvarnen.
- Kör soppan i en mixer så att den blir lite mer slät. Smaka av med salt.
- Servera med några ägghalvor
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!