Go Back
+ servings
En skål med grön spenatsoppa och halverade kokta ägg i mitten.
Print
4 av 1 röst

Spenatsoppa med ägg

En riktigt enkel och lättlagad, men ändå god spenatsoppa med kokta ägghalvaor som är helt anpassad till lchf. Perfekt lunch!
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Lättlagat, Soppa, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g spenat
  • 50 g gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 dl Grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 3 dl vatten
  • 1 knivsudd malen muskotnöt
  • 30 g smör
  • 4 st kokta ägg

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör.
  • Slå på vatten, grädde och tillsätt buljongtärningen.
  • Låt det hela koka upp och puttra några minuter. Blanda ner crème fraichen och krydda med lite muskot och några varv på pepparkvarnen.
  • Kör soppan i en mixer så att den blir lite mer slät. Smaka av med salt.
  • Servera med några ägghalvor