Spenatsoppa med ägg
En riktigt enkel och lättlagad, men ändå god spenatsoppa med kokta ägghalvaor som är helt anpassad till lchf. Perfekt lunch!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Lättlagat, Soppa, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 400 g spenat
- 50 g gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 dl Grädde
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk koncentrerad grönsaksfond
- 3 dl vatten
- 1 knivsudd malen muskotnöt
- 30 g smör
- 4 st kokta ägg
Hacka löken och vitlöken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör.
Slå på vatten, grädde och tillsätt buljongtärningen.
Låt det hela koka upp och puttra några minuter. Blanda ner crème fraichen och krydda med lite muskot och några varv på pepparkvarnen.
Kör soppan i en mixer så att den blir lite mer slät. Smaka av med salt.
Servera med några ägghalvor