Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Tacogömma

Inga röster än
Tacogömma

Tacogömma är ett perfekt alternativ till tacos om ni vill testa något nytt. Toppen för dig som äter lchf eller keto och vill vara lite svinnsmart dessutom.
Har du rester sen gårdagens tacokväll eller kanske vill förbereda inköp inför helgen. Här kommer mitt lchf recept på Tacogömma.

Servera gärna med min hemmagjorda vitlökssås.

Följ mig gärna på Instagram för fler smarriga recept, matinspiration eller tips. @lchf_morsan

Glöm inte bort att göra din egna hemgjorda tacokrydda när du ska göra din tacofärs.

Total tid: 25 minuter
Servings: 1
Author: Lchf Morsan

Ingredienser

Ingredienser

  • 4 skivor Ost (jag använder Port Salut)
  • 1.5 dl Tacofärs (varm eller kall)
  • 1 nypa Flingsalt
  • Olivolja

Förslag till fyllning utöver tacofärs

  • Salladsblad
  • Champinjoner (skivade)
  • Tomat (skivade)
  • Jalapenos (skivade inlagda i lag)
  • Paprika (skivade)
  • Gullök (skivade)
  • Gurka (hackad)

Instruktioner

  • Värm din ugn till 225c grader
  • För 1 portion Lägg 4-5st skivor ost (tex Port Salut) lite lätt omlott på varandra på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  • Ringla lite olivolja över osten och strö på lite flingsalt. (självklart valfritt)
    Skivor av ost placerade på bakplåtspapper med olivolja och kryddor.
  • Lägg salladsblad på dina ostskivor. (på dessa har jag använt en egenodlad sallad, går att använda vilken som efter smak och tycke)
    Två skivor ost med romansallad placerad ovanpå på ett bakplåtspapper.
  • Har du rester av tacofärs fungerar det toppen att ha på direkt. (på dessa bilder har jag använt kall färdigstekt tacofärs) Ungefär 1-1.5 dl (välj efter eget tycke av mängd) Har du inte rester så vore det en bra idé att steka tacoköttfärsen innan du fixar detta recept. (Använder du nygjord tacofärs så se till att inte få med så mycket vätska när du lägger över på osten)
    Två portioner av spenat och köttfärs på ostskivor på bakplåtspapper.
  • Nu väljer du vad du vill fylla din tacogömma med. På denna bild har jag valt att lägga på skivade champinjoner och jalapenos på den ena och jalapenos med tomatskivor på den andra. ( bilden visar två portioner)
    Två portioner av en maträtt med köttfärs, spenat, tomater och svamp på ett bakplåtspapper.
  • När du nu har lagt på innehållet så ska du avsluta med att lägga på ytterligare 4-5st ostskivor ovanpå allt. Toppa med lite olivolja och liten nypa flingsalt.
    Två lager av bröd med spenat och skivor av ost på bakplåtspapper.
  • Stoppa in ugnsplåten i mitten av ugnen (225c grader) i 10 minuter eller tills osten fått fin gyllenbrun färg.
    Bakad pizza med tomater, ost och spenat på en bakplåt.
  • Servera gärna tillsammans med min hemmagjorda vitlökssås. (recept hittar du här inne på lchf arkivet, finns att se i mitt album)
    Taco-gummabröd med grönsaker, ost och en klick sås på en tallrik.

Lycka Till & Smaklig Måltid!

    per
    Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
    Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Sätt betyg




    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.