Tacogömma
Tacogömma är helt perfekt om du har rester kvar av tacos från kvällen innan. Serveras tillsammans med en riktigt god vitlökssås. Svinnsmart LCHF och keto!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Snabbmat
Yield: 1
Author: Lchf Morsan
Ingredienser
- 4 skivor Ost (jag använder Port Salut)
- 1.5 dl Tacofärs (varm eller kall)
- 1 nypa Flingsalt
- Olivolja
Förslag till fyllning utöver tacofärs
- Salladsblad
- Champinjoner (skivade)
- Tomat (skivade)
- Jalapenos (skivade inlagda i lag)
- Paprika (skivade)
- Gullök (skivade)
- Gurka (hackad)
Värm din ugn till 225c grader
För 1 portion
Lägg 4-5st skivor ost (tex Port Salut) lite lätt omlott på varandra på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Ringla lite olivolja över osten och strö på lite flingsalt.
(självklart valfritt)
Lägg salladsblad på dina ostskivor.
(på dessa har jag använt en egenodlad sallad, går att använda vilken som efter smak och tycke)
Har du rester av tacofärs fungerar det toppen att ha på direkt.
(på dessa bilder har jag använt kall färdigstekt tacofärs)
Ungefär 1-1.5 dl (välj efter eget tycke av mängd)
Har du inte rester så vore det en bra idé att steka tacoköttfärsen innan du fixar detta recept.
(Använder du nygjord tacofärs så se till att inte få med så mycket vätska när du lägger över på osten)
Nu väljer du vad du vill fylla din tacogömma med.
På denna bild har jag valt att lägga på skivade champinjoner och jalapenos på den ena och jalapenos med tomatskivor på den andra. ( bilden visar två portioner)
När du nu har lagt på innehållet så ska du avsluta med att lägga på ytterligare 4-5st ostskivor ovanpå allt.
Toppa med lite olivolja och liten nypa flingsalt.
Stoppa in ugnsplåten i mitten av ugnen (225c grader) i 10 minuter eller tills osten fått fin gyllenbrun färg.
Servera gärna tillsammans med min hemmagjorda vitlökssås.
(recept hittar du här inne på lchf arkivet, finns att se i mitt album)
Lycka Till & Smaklig Måltid!