Go Back
+ servings
Taco-gummabröd med grönsaker, ost och en klick sås på en tallrik.
Print
Inga röster än

Tacogömma

Tacogömma är helt perfekt om du har rester kvar av tacos från kvällen innan. Serveras tillsammans med en riktigt god vitlökssås. Svinnsmart LCHF och keto!
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Snabbmat
Yield: 1
Author: Lchf Morsan

Materials

Ingredienser

  • 4 skivor Ost (jag använder Port Salut)
  • 1.5 dl Tacofärs (varm eller kall)
  • 1 nypa Flingsalt
  • Olivolja

Förslag till fyllning utöver tacofärs

  • Salladsblad
  • Champinjoner (skivade)
  • Tomat (skivade)
  • Jalapenos (skivade inlagda i lag)
  • Paprika (skivade)
  • Gullök (skivade)
  • Gurka (hackad)

Instruktioner

  • Värm din ugn till 225c grader
  • För 1 portion Lägg 4-5st skivor ost (tex Port Salut) lite lätt omlott på varandra på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  • Ringla lite olivolja över osten och strö på lite flingsalt. (självklart valfritt)
    Skivor av ost placerade på bakplåtspapper med olivolja och kryddor.
  • Lägg salladsblad på dina ostskivor. (på dessa har jag använt en egenodlad sallad, går att använda vilken som efter smak och tycke)
    Två skivor ost med romansallad placerad ovanpå på ett bakplåtspapper.
  • Har du rester av tacofärs fungerar det toppen att ha på direkt. (på dessa bilder har jag använt kall färdigstekt tacofärs) Ungefär 1-1.5 dl (välj efter eget tycke av mängd) Har du inte rester så vore det en bra idé att steka tacoköttfärsen innan du fixar detta recept. (Använder du nygjord tacofärs så se till att inte få med så mycket vätska när du lägger över på osten)
    Två portioner av spenat och köttfärs på ostskivor på bakplåtspapper.
  • Nu väljer du vad du vill fylla din tacogömma med. På denna bild har jag valt att lägga på skivade champinjoner och jalapenos på den ena och jalapenos med tomatskivor på den andra. ( bilden visar två portioner)
    Två portioner av en maträtt med köttfärs, spenat, tomater och svamp på ett bakplåtspapper.
  • När du nu har lagt på innehållet så ska du avsluta med att lägga på ytterligare 4-5st ostskivor ovanpå allt. Toppa med lite olivolja och liten nypa flingsalt.
    Två lager av bröd med spenat och skivor av ost på bakplåtspapper.
  • Stoppa in ugnsplåten i mitten av ugnen (225c grader) i 10 minuter eller tills osten fått fin gyllenbrun färg.
    Bakad pizza med tomater, ost och spenat på en bakplåt.
  • Servera gärna tillsammans med min hemmagjorda vitlökssås. (recept hittar du här inne på lchf arkivet, finns att se i mitt album)
    Taco-gummabröd med grönsaker, ost och en klick sås på en tallrik.

Lycka Till & Smaklig Måltid!