Texmexpanna
26
Innehåll
Sugen på texmex? Här är ett enkelt och mycket gott recept på en texmexpanna med kycklingfilé. Passar både till vardags, till helgen och faller hela familjen i smaken, det kan jag lova!
Total tid:
30 minuter
Portioner: 4
stora portioner
Ingredienser
- 1,2 kg kycklingfilé
- 2 påsar tacokrydda Spicemaster, fri från tillsatser och socker
- 1 st lime
- ½ – 1 liten kruka koriander
- 2 msk tomatpuré
- 10 skivor inlagda jalapeño
- 3 dl crème fraiche
- 150 g riven ost
- 1 st spetspaprika
- 1-2 st schalottenlökar
- 1-2 st vitlöksklyftor
- Smör till stekning alt MCT-olja, går bra att blanda också.
Instruktioner
- Börja med att strimla kycklingen. Efter det kan du skiva spetspaprika, finhacka löken, grovhacka jalapeño och vitlöksklyftorna.
- Tillsätt tomatpurén och jalapeño. Fräs en kort stund och rör om.
- Höj upp plattan på max och tillsätt kycklingen. Krydda med tacokrydda. Stek kycklingen tills den nästan är genomstekt, du kan behöva sänka värmen igen för att undvika att något bränns.
- När kycklingen nästan är klar tillsätter du crème fraichen och sänker värmen till låg värme. Låt puttra några minuter.
- Under tiden pannan kokar ihop kan du hacka den färska koriandern och skiva upp lime.
- Servera gärna med en sallad!
per stora portioner
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Vet inte nät tacokryddan skulle i, men jag tog den tillsammans med kycklingen. Gott var det iaf 🙂
Ojdå, ja det har jag missat! Får lägga till det 😄 Kul att det var gott!