Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Texmexpanna

Inga röster än
Texmexpanna

Sugen på texmex? Här är ett enkelt och mycket gott recept på en texmexpanna med kycklingfilé. Passar både till vardags, till helgen och faller hela familjen i smaken, det kan jag lova!

Texmexpanna | LCHF-arkivet
Texmexpanna 6
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4 stora portioner
Författare: Emmy Rosander

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att strimla kycklingen. Efter det kan du skiva spetspaprika, finhacka löken, grovhacka jalapeño och vitlöksklyftorna.
  • Hetta upp en stor järnpanna med smör och/eller MCT-olja. Fräs löken på mellanhög värme tills den börjar få en aning färg. Tillsätt paprikan och vitlöken och fräs någon minut.
  • Tillsätt tomatpurén och jalapeño. Fräs en kort stund och rör om.
  • Höj upp plattan på max och tillsätt kycklingen.
    Krydda med tacokrydda.
    Stek kycklingen tills den nästan är genomstekt, du kan behöva sänka värmen igen för att undvika att något bränns.
  • När kycklingen nästan är klar tillsätter du crème fraichen och sänker värmen till låg värme. Låt puttra några minuter.
  • Under tiden pannan kokar ihop kan du hacka den färska koriandern och skiva upp lime.
  • Nu är det dags att toppa pannan med riven ost, pressad lime och koriander. Låt osten smälta och sedan är det dags att äta!
  • Servera gärna med en sallad!
per stora portioner
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 responses to “Texmexpanna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg