Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Texmexpanna

Inga röster än
Skapat: 29 maj, 2024
Senast ändrat: 3 juli, 2024
Texmexpanna

Sugen på texmex? Här är ett enkelt och mycket gott recept på en texmexpanna med kycklingfilé. Passar både till vardags, till helgen och faller hela familjen i smaken, det kan jag lova!

Texmexpanna | LCHF-arkivet
Texmexpanna 6
Total tid: 30 minuter
Servings: 4 stora portioner
Author: Emmy Rosander

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att strimla kycklingen. Efter det kan du skiva spetspaprika, finhacka löken, grovhacka jalapeño och vitlöksklyftorna.
  • Hetta upp en stor järnpanna med smör och/eller MCT-olja. Fräs löken på mellanhög värme tills den börjar få en aning färg. Tillsätt paprikan och vitlöken och fräs någon minut.
  • Tillsätt tomatpurén och jalapeño. Fräs en kort stund och rör om.
  • Höj upp plattan på max och tillsätt kycklingen.
    Krydda med tacokrydda.
    Stek kycklingen tills den nästan är genomstekt, du kan behöva sänka värmen igen för att undvika att något bränns.
  • När kycklingen nästan är klar tillsätter du crème fraichen och sänker värmen till låg värme. Låt puttra några minuter.
  • Under tiden pannan kokar ihop kan du hacka den färska koriandern och skiva upp lime.
  • Nu är det dags att toppa pannan med riven ost, pressad lime och koriander. Låt osten smälta och sedan är det dags att äta!
  • Servera gärna med en sallad!
per stora portioner
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Comments

Lämna ett svar till Emmy Rosander Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.