Torsk a’la Anna
Skapat:
8 maj, 2021
Senast ändrat:
1 april, 2024

1
Läcker rimmad torsk med bakad spetskål, fänkålssallad och sockerärtor.
En otroligt härlig fiskrätt som nog kommer att gå hem hos de
flesta.
Det här funkar både till fest och till finare lunch om du så vill.
Inte alls fy skam med ett glas torrt vitt vin till.
Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @dagens_lchfmiddag
Total tid:
1 timme
20 minuter
Servings: 4
Ingredienser
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr
- Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta på svag värme. När allt annat är färdigt kan man höja lite så att det blir ordentligt brynt.
- Häll av vätska från fisken och torka den med hushållspapper, lägg tillbaka i formen och salta och peppra, lägg en tunn skiva smör på varje fiskbit. Sätt in i ugnen och låt fisken komma upp i ca 55gr
- Rosta hasselnötterna i en torr panna, se till att de inte bränns, lägg nötterna i en handduk och rulla dem mot varann så så mkt av skalet som möjligt går bort. Krossa dem lätt.
- Koka upp vatten och stäng av plattan, lägg i sockerärtorna i nån min och ta sen upp dem.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!