Börja med att lägga torsken i en form med salt och sukrin fyll på kallt vatten så att det täcker fisken. Låt stå 30 min
Sätt ugnen på 175 gr
Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta på svag värme.
När allt annat är färdigt kan man höja lite så att det blir ordentligt brynt.
Skiva eller mandolina fänkålen riktigt tunt , hacka dillen och blanda ihop med saften av en citron och lite salt.
Skiva spetskål i ca 1,5 cm tjocka skivor som du lägger på en plåt, ringla över olivolja och lite flingsalt, sätt in i ugnens nedre plan. De ska vara inne tills de fått fin färg ca 30 min
Häll av vätska från fisken och torka den med hushållspapper, lägg tillbaka i formen och salta och peppra, lägg en tunn skiva smör på varje fiskbit. Sätt in i ugnen och låt fisken komma upp i ca 55gr
Rosta hasselnötterna i en torr panna, se till att de inte bränns, lägg nötterna i en handduk och rulla dem mot varann så så mkt av skalet som möjligt går bort. Krossa dem lätt.
Koka upp vatten och stäng av plattan, lägg i sockerärtorna i nån min och ta sen upp dem.