Go Back
+ servings
En tallrik med fisk, räkor, grillad kål och strimlad grönsallad.
Print
4 av 1 röst

Torsk a’la Anna

Förberedelser40 minuter
Active Time40 minuter
Total tid1 timme 20 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Middagstips
Yield: 4
Author: @dagens_lchfmiddag

Materials

Torsk

  • 600 g Torskrygg
  • 1 msk salt
  • 2 tsk Sukrin gold
  • 5 dl Vatten

Spetskål

  • Spetskål
  • 3 msk Olivolja
  • 4 nypa Flingsalt

Fänkålssallad

  • 1 st Fänkål rätt stor
  • 1 st Dill i kruka
  • 1 st Citron
  • 1 nypa salt

Brynt smör

  • 500 g Smör

Tillbehör

  • 150 g Sockerärtor
  • 2 dl Vatten
  • 1 dl Hasselnötter
  • 1 dl Räkor skalade

Instruktioner

  • Börja med att lägga torsken i en form med salt och sukrin fyll på kallt vatten så att det täcker fisken. Låt stå 30 min
  • Sätt ugnen på 175 gr
  • Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta på svag värme. När allt annat är färdigt kan man höja lite så att det blir ordentligt brynt.
  • Skiva eller mandolina fänkålen riktigt tunt , hacka dillen och blanda ihop med saften av en citron och lite salt.
  • Skiva spetskål i ca 1,5 cm tjocka skivor som du lägger på en plåt, ringla över olivolja och lite flingsalt, sätt in i ugnens nedre plan. De ska vara inne tills de fått fin färg ca 30 min
  • Häll av vätska från fisken och torka den med hushållspapper, lägg tillbaka i formen och salta och peppra, lägg en tunn skiva smör på varje fiskbit. Sätt in i ugnen och låt fisken komma upp i ca 55gr
  • Rosta hasselnötterna i en torr panna, se till att de inte bränns, lägg nötterna i en handduk och rulla dem mot varann så så mkt av skalet som möjligt går bort. Krossa dem lätt.
  • Koka upp vatten och stäng av plattan, lägg i sockerärtorna i nån min och ta sen upp dem.