Ugnsstekt blomkål och broccoli
Skapat:
26 februari, 2015
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Innehåll
Blomkål och broccoli är något som jag verkligen gillar med LCHF. Man kan göra så otroligt mycket med det och här har du en variant som passar ypperligt istället för pommes eller annan ugnsstekt potatis.
Tomaterna kan man skippa om man nu vill vara lite mer strikt, men jag tycker själv att de höjer smaken och även utseendet på allt.
Mängden olivolja beror på att mycket av oljan försvinner in i grönsakerna när man blandar och man vill ju faktiskt få lite olja på allt. Men, inom LCHF är vi inte rädda för god olivolja inte!
Total tid:
30 minuter
Servings: 3
Ingredienser
- 300 g blomkål
- 300 g broccoli
- 200 g körsbärstomater
- 5 g vitlök
- 1 dl olivolja
Instruktioner
- Lägg upp i en ugnsfast form eller på en ugnsplåt och sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
- Vänd gärna runt i grönsakerna efter halva tiden så att de får lite färg överallt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!