Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ugnsstekt blomkål och broccoli

5 av 5 röster
Skapat: 26 februari, 2015
Senast ändrat: 1 april, 2024
Ugnsstekt blomkål och broccoli

Blomkål och broccoli är något som jag verkligen gillar med LCHF. Man kan göra så otroligt mycket med det och här har du en variant som passar ypperligt istället för pommes eller annan ugnsstekt potatis.

Tomaterna kan man skippa om man nu vill vara lite mer strikt, men jag tycker själv att de höjer smaken och även utseendet på allt.

Mängden olivolja beror på att mycket av oljan försvinner in i grönsakerna när man blandar och man vill ju faktiskt få lite olja på allt. Men, inom LCHF är vi inte rädda för god olivolja inte!

Total tid: 30 minuter
Servings:
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Dela broccoli och blomkål i ganska så stora buketter. Lägg dem i en bunke. Lägg i tomaterna och pressa vitlöken över alla grönsakerna. Slå på oljan, salta och peppra. Blanda runt allt ordentligt så att vitlöken sprider ut sig.
  • Lägg upp i en ugnsfast form eller på en ugnsplåt och sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
  • Vänd gärna runt i grönsakerna efter halva tiden så att de får lite färg överallt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg