Go Back
+ servings
Rostade bitar av blomkål och broccoli tillsammans med körsbärstomater i en stekpanna.
Print
5 av 5 röster

Ugnsstekt blomkål och broccoli

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 300 g blomkål
  • 300 g broccoli
  • 200 g körsbärstomater
  • 5 g vitlök
  • 1 dl olivolja

Instruktioner

  • Dela broccoli och blomkål i ganska så stora buketter. Lägg dem i en bunke. Lägg i tomaterna och pressa vitlöken över alla grönsakerna. Slå på oljan, salta och peppra. Blanda runt allt ordentligt så att vitlöken sprider ut sig.
  • Lägg upp i en ugnsfast form eller på en ugnsplåt och sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
  • Vänd gärna runt i grönsakerna efter halva tiden så att de får lite färg överallt.