Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ugnsstekt kycklingfilé med fetaostsås

Inga röster än
Ugnsstekt kycklingfilé med fetaostsås

Om du vill ha en enkel och lättlagad måltid så är detta receptet på ugnsstekt kycklingfilé med fetaostsås ett perfekt recept!

Det kräver väldigt lite tid i köket, max 10 minuter och sen sköter det sig helt själv resten av tiden.

Servera gärna tillsammans med ett gott blomkålsmos, eller kanske en vitkålsgratäng och varför inte lite treveckorssallad så att du får i dig lite grönsaker med. 🙂

Några andra goda och lättlagade kycklingrecept:

Saftig kycklingfilé i airfryer
Krämig vitlökskyckling
Grekiska kycklingspett

Ugnsstekt kycklingfilé med fetaostsås | LCHF-arkivet

Recept och bild: Sophie

Total tid: 40 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 223kcal
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Kycklingen

Fetaostsås

Instruktioner

  • Krydda filéerna.
  • Hetta upp en stekpanna med smör och stek filéerna runtom. Lägg i ugnsfast form med några klickar smör.
  • Ställ in i ugnen på 150 grader i ca 20-30 min (tills att filéerna är genomstekta). Har du en stektermometer så använd den. Då ska kycklingen vara minst 72 grader.

Fetaostsås

Anteckning

Mängden kryddor och vilka kryddor du använder dig av, avgör du helt själv. Det är absolut inte helt dumt att använda lite vitlökspulver med om man tycker om det.

Näringsinnehåll

Kalorier: 223kcal | Kolhydrater: 3g | Protein: 4g | Fett: 22g | Fiber: 0,01g
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Ugnsstekt kycklingfilé med fetaostsås”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.