Ugnsstekt kycklingfilé med fetaostsås

9
Om du vill ha en enkel och lättlagad måltid så är detta receptet på ugnsstekt kycklingfilé med fetaostsås ett perfekt recept!
Det kräver väldigt lite tid i köket, max 10 minuter och sen sköter det sig helt själv resten av tiden.
Servera gärna tillsammans med ett gott blomkålsmos, eller kanske en vitkålsgratäng och varför inte lite treveckorssallad så att du får i dig lite grönsaker med. 🙂
Några andra goda och lättlagade kycklingrecept:
Saftig kycklingfilé i
airfryer
Krämig
vitlökskyckling
Grekiska
kycklingspett

Recept och bild: Sophie
Total tid:
40 minuter
Servings: 4
portioner
Calories:
223kcal
Ingredienser
Kycklingen
- 4 st kycklingfiléer
- 3 msk smör
- paprikapulver
- salt
- svartpeppar
- chilipulver
Fetaostsås
- 2 dl crème fraiche
- 70 g fetaost
- 0,5 msk pressad citron
Instruktioner
- Krydda filéerna.
- Ställ in i ugnen på 150 grader i ca 20-30 min (tills att filéerna är genomstekta). Har du en stektermometer så använd den. Då ska kycklingen vara minst 72 grader.
Fetaostsås
Anteckning
Mängden kryddor och vilka kryddor du använder dig
av, avgör du helt själv. Det är absolut inte helt dumt att använda
lite vitlökspulver med om man tycker om
det.
Näringsinnehåll
Kalorier: 223kcal |
Kolhydrater: 3g |
Protein: 4g |
Fett: 22g |
Fiber: 0,01g
per portion Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Tusen tack för tipset på fetaostsåsen 👍🌹