Go Back
+ servings
Ugnsstekt kycklingfilé serverad med fetaostsås och en sallad av grönsaker.
Print
Inga röster än

Ugnsstekt kycklingfilé med fetaostsås

Ugnsstekt kycklingfilé med fetaostsås är ett busenkelt och gott recept som du svänger ihop med liten ansträngning.
Total tid40 minuter
Måltid: Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkelt kycklingrecept, snabblagat med kyckling
Yield: 4 portioner
Calories: 223kcal
Author: Lari Salminen

Materials

Kycklingen

  • 4 st kycklingfiléer
  • 3 msk smör
  • paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar
  • chilipulver

Fetaostsås

  • 2 dl crème fraiche
  • 70 g fetaost
  • 0,5 msk pressad citron

Instruktioner

  • Krydda filéerna.
  • Hetta upp en stekpanna med smör och stek filéerna runtom. Lägg i ugnsfast form med några klickar smör.
  • Ställ in i ugnen på 150 grader i ca 20-30 min (tills att filéerna är genomstekta). Har du en stektermometer så använd den. Då ska kycklingen vara minst 72 grader.

Fetaostsås

  • Blanda ihop fetaost och crème fraiche, krydda med lite peppar och citronsaft.

Anteckning

Mängden kryddor och vilka kryddor du använder dig av, avgör du helt själv. Det är absolut inte helt dumt att använda lite vitlökspulver med om man tycker om det.

Nutrition

Calories: 223kcal | Kolhydrater: 3g | Protein: 4g | Fett: 22g | Fiber: 0,01g