Vegetarisk tacofärs

Hemma hos oss försöker vi hitta vettiga alternativ för att kunna
minska ner lite på köttet och äta lite mer grönsaker och
vegetariskt. Just tacos är en sådan sak som faktiskt är ganska så
enkelt att ersätta med någon typ av vegofärs.
Så, här har jag testat mig fram för att få till en vegetarisk
tacofärs som inte innehåller soja eller annat processat, utan bara
rena ingredienser.
Det som är en stor fördel är att man kan byta ut innehållet mot
andra grönsaker och testa sig fram till en optimal variant för just
sin egen familj.
Tacokryddan är självklart hemmagjord med, för att undvika en massa
onödigt socker.
Servera med ostchips, tortillabröd eller kanske lite goda zucchininachos.
Ingredienser
Vegofärsen
- 400 g Blomkål
- 200 g Morot
- 300 g Vitkål
- 200 g Champinjoner
- 2 dl Vatten
- Smör eller olja till stekning
Tacokrydda
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk Vitlökspulver
- 2 tsk Chilipulver
- 1 msk Spiskummin
- 1 tsk Lökpulver
- 2 floz Cayennepeppar
- 2 tsk Paprikapulver
Instruktioner
Tacokryddan
- Blanda ihop samtliga kryddor i en skål och förvara tills vidare.
Vegofärsen
- Riv alla grönsaker på rivjärnet. Ju grövre desto mer “konsistens” blir det på färsen.
- Bryn grönsakerna i smör eller olja tills de fått lite färg. Sänk värmen sedan till medel/låg.
- Tillsätt tacokrydda efter smak, jag använde cirka 3 msk till denna mängd. Blanda ihop ordentligt och häll sedan på vattnet och blanda ihop.
- Låt det hela stå och puttra på medel/låg värme tills det att vätskan har försvunnit och grönsakerna är mjuka.
- Servera sedan med vanliga tacotillbehör.