Go Back
+ servings
En blå tallrik med en portion mat, grönsaker och snacks i en skål.
Print
4 av 1 röst

Vegetarisk tacofärs

Ett recept på vegetarisk tacofärs som funkar jättebra som alternativ till vanlig köttfärs. Glutenfritt, helt utan halvfabrikat eller dylikt, bara ren mat.
Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Mejerifritt, Vegetariskt
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

Vegofärsen

  • 400 g Blomkål
  • 200 g Morot
  • 300 g Vitkål
  • 200 g Champinjoner
  • 2 dl Vatten
  • Smör eller olja till stekning

Tacokrydda

  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 2 tsk Chilipulver
  • 1 msk Spiskummin
  • 1 tsk Lökpulver
  • 2 floz Cayennepeppar
  • 2 tsk Paprikapulver

Instruktioner

Tacokryddan

  • Blanda ihop samtliga kryddor i en skål och förvara tills vidare.

Vegofärsen

  • Riv alla grönsaker på rivjärnet. Ju grövre desto mer "konsistens" blir det på färsen.
  • Bryn grönsakerna i smör eller olja tills de fått lite färg. Sänk värmen sedan till medel/låg.
  • Tillsätt tacokrydda efter smak, jag använde cirka 3 msk till denna mängd. Blanda ihop ordentligt och häll sedan på vattnet och blanda ihop.
  • Låt det hela stå och puttra på medel/låg värme tills det att vätskan har försvunnit och grönsakerna är mjuka.
  • Servera sedan med vanliga tacotillbehör.