Vegetarisk tacofärs
Ett recept på vegetarisk tacofärs som funkar jättebra som alternativ till vanlig köttfärs. Glutenfritt, helt utan halvfabrikat eller dylikt, bara ren mat.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Mejerifritt, Vegetariskt
Yield: 6
Author: Lari Salminen
Vegofärsen
- 400 g Blomkål
- 200 g Morot
- 300 g Vitkål
- 200 g Champinjoner
- 2 dl Vatten
- Smör eller olja till stekning
Tacokrydda
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk Vitlökspulver
- 2 tsk Chilipulver
- 1 msk Spiskummin
- 1 tsk Lökpulver
- 2 floz Cayennepeppar
- 2 tsk Paprikapulver
Vegofärsen
Riv alla grönsaker på rivjärnet. Ju grövre desto mer "konsistens" blir det på färsen.
Bryn grönsakerna i smör eller olja tills de fått lite färg. Sänk värmen sedan till medel/låg.
Tillsätt tacokrydda efter smak, jag använde cirka 3 msk till denna mängd. Blanda ihop ordentligt och häll sedan på vattnet och blanda ihop.
Låt det hela stå och puttra på medel/låg värme tills det att vätskan har försvunnit och grönsakerna är mjuka.
Servera sedan med vanliga tacotillbehör.