Vitkålscarbonara
Skapat:
27 september, 2019
Senast ändrat:
1 april, 2024

3
Innehåll
En sådär härligt klibbig Carbonara.
Ett kanonalternativ till en vanlig pasta carbonara.
Total tid:
35 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- ¼ st Finstrimlat vitkålshuvud
- 3 st Vitlöksklyftor
- 1 st Baconpaket
- 150 g Parmesanost
- 6 st Äggulor
- En god olivolja
- Smör
- Salt och svartpeppar
Instruktioner
- Börja med att steka baconet krispigt. Lägg den åt sidan och stek vitlöken i olivolja. Tillsätt sedan en smörklick och stek vitkålen mjuk.
- Under tiden blandar man ihop äggulorna och det mesta av parmesanosten och massvis med svartpeppar. När vitkålen är mjuk så dra den från plattan.
- Blanda först i baconet och sedan äggsmeten. Rör sedan till önskad klibbighet. Lägg över på tallriken och ringla eventuellt lite god olivolja över och strö över lite parmesanost.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!