Go Back
+ servings
En tallrik med pasta, bacon och riven ost på en mörk bakgrund.
Print
3,84 av 6 röster

Vitkålscarbonara

Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 2
Author: Johan

Materials

  • ¼ st Finstrimlat vitkålshuvud
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Baconpaket
  • 150 g Parmesanost
  • 6 st Äggulor
  • En god olivolja
  • Smör
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Börja med att steka baconet krispigt. Lägg den åt sidan och stek vitlöken i olivolja. Tillsätt sedan en smörklick och stek vitkålen mjuk.
  • Under tiden blandar man ihop äggulorna och det mesta av parmesanosten och massvis med svartpeppar. När vitkålen är mjuk så dra den från plattan.
  • Blanda först i baconet och sedan äggsmeten. Rör sedan till önskad klibbighet. Lägg över på tallriken och ringla eventuellt lite god olivolja över och strö över lite parmesanost.