Vitvinsgratinerad rödspätta
Skapat:
2 februari, 2016
Senast ändrat:
1 april, 2024

3
Innehåll
Ett otroligt gott LCHF-recept på en vitvinsgratinerad rödspätta.
Såsen är det som tar lite tid att göra, men det är verkligen värt det för en god vitvinssås slår det mesta.
På bilden så är det serverat med blomkålsduchesse.
Det här är beräknat till två portioner, men det är ganska stora portioner så det kan räcka till tre personer med.
Total tid:
50 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 400 g rödspättafilé
- 2 dl vitt vin
- 2 msk fiskfond (koncentrerad)
- 1 dl vatten
- 5 dl grädde 40%
- 50 g schalottenlök
- 30 g smör
- 2 msk färsk dill (hackad)
- 50 g skalade räkor
- 2 msk röd stenbitsrom Eller annan rom/kaviar du tycker om.
Instruktioner
- Vi börjar med såsen… Hacka schalottenlöken fint och fräs den i lite av smöret (cirka 10 gram).
- Under tiden som såsen håller på att reducera så fixar vi med fisken.
- Salta och peppra fisken lite och gör rullader av varje filé och lägg i en ugnsfast form.
- Strössla lite hackad dill över och slå sedan över såsen.
- Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.
- Ta ut och garnera med lite räkor och en klick stenbitsrom och toppa med lite dill.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!