Zucchinisoppa med basilika och citron
Skapat:
22 augusti, 2021
Senast ändrat:
1 april, 2024

14
Innehåll
Denna otroligt fräscha och goda zucchinisoppa med basilika och
citron, som dessutom är vegetarisk och mejerifri,
den är magiskt god!
Zucchinin funkar perfekt som bas i soppan och sen får du
fräschheten av citronen och basilikan som gifter sig så bra med
smaken av olivolja.
Den funkar även riktigt bra att äta kall som en enkel förrätt på sommaren om man vill det.
Zucchinisoppan passar dig som äter lchf, keto eller paleo.
Skulle du känna att det inte är tillräckligt mättande med bara en soppa, så får man alltid äta pannkaka till efterrätt när det serveras soppa. 🙂
Total tid:
45 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 1200 g Zucchini
- 200 g Lök
- 3 Vitlöksklyftor
- 2 dl Torrt vitt vin
- 1 l Vatten
- 1,5 msk Örtsalt
- 1 krm Cayennepeppar
- 2 dl Olivolja
- 0,5 dl Pressad citron
- 1 Kruka färsk basilika
- nymalen svartpeppar
- Lite olivolja till stekning
- Riven parmesan att toppa med.
Instruktioner
- Skär ner zucchinin i bitar. Det funkar med rätt stora bitar, typ 3×3 cm.
- Hacka löken och vitlöken.
- Slå på vinet och låt puttra i någon minut så alkoholen förångas.
- Tillsätt vatten, örtsalt, cayennepeppar och lite svartpeppar. Låt allt koka upp och låt sedan stå och sjuda tills det att zucchinin är mjuk. Cirka 20-30 minuter beroende på storlek på bitarna.
- Tillsätt olivoljan i en fin stråle samtidigt som du mixar soppan.
- Pressa i citron och lägg i färsk basilika.
- Mixa ihop så att basilikan fördelas i soppan. Det gör inget om det är lite småbitar.
- Häll upp i tallrikar eller skålar och riv lite parmesanost och ringla lite olivolja över. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!