Zucchinitortillas
Skapat:
6 september, 2020
Senast ändrat:
1 april, 2024

3
Innehåll
När det väl är dags för tacos hemma, då är dessa
zucchinitortillas helt perfekta att göra. De är lätta att göra och
väldigt goda.
Man kan välja att göra de stora, eller så gör man som mjuka tacos
istället om man tänker sig storlek.
Det här receptet ger fyra mindre eller två stora zucchinitortillas.
Jag använde mig av en helt vanlig Goudaost som jag rev, men jag tror att den bästa osten egentligen att använda är en färdigriven mozzarellaost då den är väldigt smaklös, men det är lite av en smaksak med.
Total tid:
30 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 225 g Riven zucchini
- 1 ägg
- 0,6 dl Mandelmjöl
- 0,6 dl Riven ost
- 1 krm Xantangummi
- 0,25 tsk Vitlökspulver
- 0,25 tsk Lökpulver
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Blanda ihop saltet med den rivna zucchinin. Låt den stå och dra i cirka 10 minuter.
- Vrid ur så mycket vätska ur zucchinin du bara kan. Använd gärna en ren handduk som du vrider ur vattnet med.
- Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut fyra lika stora högar.
- Platta till högarna så du får en rund och platt tortilla. De ska bli rätt tunna.
- Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter. De ska få en gyllene färg på kanterna.
- Ta ut och låt svalna helt innan du tar bort de från bakplåtspappret.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!