Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Zucchinitortillas

4,13 av 8 röster
Skapat: 6 september, 2020
Senast ändrat: 1 april, 2024
Zucchinitortillas

När det väl är dags för tacos hemma, då är dessa zucchinitortillas helt perfekta att göra. De är lätta att göra och väldigt goda.
Man kan välja att göra de stora, eller så gör man som mjuka tacos istället om man tänker sig storlek.

Det här receptet ger fyra mindre eller två stora zucchinitortillas.

Jag använde mig av en helt vanlig Goudaost som jag rev, men jag tror att den bästa osten egentligen att använda är en färdigriven mozzarellaost då den är väldigt smaklös, men det är lite av en smaksak med.

Total tid: 30 minuter
Servings: 2
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 190 grader.
  • Blanda ihop saltet med den rivna zucchinin. Låt den stå och dra i cirka 10 minuter.
  • Vrid ur så mycket vätska ur zucchinin du bara kan. Använd gärna en ren handduk som du vrider ur vattnet med.
  • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut fyra lika stora högar.
  • Platta till högarna så du får en rund och platt tortilla. De ska bli rätt tunna.
    Fyra platta zucchiniplättar på bakplåtspapper, redo för gräddning.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter. De ska få en gyllene färg på kanterna.
  • Ta ut och låt svalna helt innan du tar bort de från bakplåtspappret.
    Fyra zucchinibaserade plattor på ett bakplåtspapper.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,13 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.