Go Back
+ servings
Skål med gräddfil dipp omgiven av morots- och selleristavar på en träskärbräda.
Print
4,50 av 2 röster

Ädelostdipp

En riktigt enkel och god ädelostdipp som du kan använda som kall sås till grönsaker eller varför inte till en köttbit? Massor av god smak i en skål.
Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 150 g Ädelost
  • 1 dl Gräddfil
  • 1 dl Majonnäs
  • 1 st Vitlöksklyfta, riven/finhackad
  • 1 tsk Pressad citron
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar, nymalen, efter smak

Instruktioner

  • Börja med att smula ädelosten i en skål. Ju finare smulor, desto jämnare blir såsen.
  • Tillsätt gräddfil och majonnäs till ädelosten och rör om väl tills ingredienserna har blandats ordentligt.
  • Blanda ner riven/finhackad vitlök och tillsätt citronsaft. Rör om igen.
  • Smaka av med salt och svartpeppar. Kom ihåg att ädelost redan är ganska salt, så var försiktig med saltet och lägg till efter smak om det behövs.
  • Låt såsen vila i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering. Detta ger smakerna tid att blanda sig ordentligt. Under tiden så kan du fixa allt gott som du tänkt att doppa i din ädelostdipp.