En riktigt enkel och god ädelostdipp som du kan använda som kall sås till grönsaker eller varför inte till en köttbit? Massor av god smak i en skål.
Förberedelser5 minuterminuter
Active Time5 minuterminuter
Total tid10 minuterminuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Materials
150gÄdelost
1dlGräddfil
1dlMajonnäs
1stVitlöksklyfta, riven/finhackad
1tskPressad citron
Salt efter smak
Svartpeppar, nymalen, efter smak
Instruktioner
Börja med att smula ädelosten i en skål. Ju finare smulor, desto jämnare blir såsen.
Tillsätt gräddfil och majonnäs till ädelosten och rör om väl tills ingredienserna har blandats ordentligt.
Blanda ner riven/finhackad vitlök och tillsätt citronsaft. Rör om igen.
Smaka av med salt och svartpeppar. Kom ihåg att ädelost redan är ganska salt, så var försiktig med saltet och lägg till efter smak om det behövs.
Låt såsen vila i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering. Detta ger smakerna tid att blanda sig ordentligt.
Under tiden så kan du fixa allt gott som du tänkt att doppa i din ädelostdipp.