Go Back
+ servings
Gratinerad torsk serverad med broccoli och blomkål på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Ädelostgratinerad torsk

Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g torskfilé
  • 100 g färska champinjoner
  • 100 g paprika (röd)
  • 50 g purjolök
  • 100 g ädelost
  • 4 dl Grädde
  • ½ dl vitt vin
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 knivsudd cayennepeppar

Instruktioner

  • Skär grönsakerna i bitar. Bryn champinjonerna i smöret och slå i paprika och purjo precis i slutet och låt de fräsa med en minut. Salta och peppra och slå upp i en ugnsfast form.
  • Skär torsken i ganska så stora bitar och lägg ovanpå grönsakerna i formen. Smula ädelosten jämnt över allt.
  • Blanda grädde, vin, kryddor och salta och peppra lite. Häll blandningen över fisken.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter.