Go Back
+ servings
Fem baconmuffins placerade på en träskärbräda.
Print
5 av 3 röster

Ägg och baconmuffins

Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Buffé/plockmat, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 120 g bacon
  • 5 st ägg
  • 0,75 dl ggrädde 40%
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör

Instruktioner

  • Vispa ihop grädde, riven ost, grädde och kryddorna lite lätt. Det behöver inte vispas hårt.
  • Strimla baconet fint och stek det knaprigt i en stekpanna. Ha gärna i lite smör för att få mer smak på det.
  • Häll i baconet i äggsmeten när du har stekt klart det och blanda ihop allt.
  • Häll upp smeten i dina formar.
  • Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 15-20 minuter.
  • Ta ut dem och låt dem svalna innan du äter dem.