Go Back
+ servings
Skål med ägg- och tonfiskröra, toppad med ett halverat kokt ägg.
Print
5 av 1 röst

Ägg- och tonfiskröra

En riktigt god ägg & tonfiskröra som är lätt att slänga ihop.
Förberedelser20 minuter
Active Time10 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Lättlagat, Såser & röror
Yield: 4
Calories: 202kcal
Author: @sockerfrittsaklart

Materials

  • 3 st kokta ägg
  • 200 g tonfisk i vatten
  • ½ st gul paprika
  • ½ st röd paprika
  • ½ st färsk lök
  • 1 st hel saltgurka
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk Crème fraiche
  • 1 msk dill
  • 1 krm chiliflakes

Kryddor att smaksätta med efter egen smak

  • Citronpeppar
  • Vitlökspulver
  • Salladskrydda
  • Salt

Instruktioner

  • Bara att blanda samman alla mejerier och kryddor.
    Skål med gräddfil och olika kryddor för tonfiskröra, inklusive dill och paprika.
  • Finhacka grönsakerna.
    Hackade grönsaker i rader med olika färger: grön, röd, gul och vit.
  • Hacka dom kokta äggen
    En skål med hackade kokta ägg, både vita och gula bitar blandade.
  • Häll av vattnet från tonfisken.
  • Blanda allt till en röra.
    En skål med ägg- och tonfiskröra, dekorerad med kryddor och grönsaker.
  • Smaka av med eventuellt mer krydda.

Nutrition

Calories: 202kcal | Kolhydrater: 4g | Protein: 15g | Fett: 14g | Fiber: 1g