Go Back
+ servings
Skål med fiskfilé i krämig sås med citron och örter.
Print
3,25 av 4 röster

Äggsås

En riktigt god äggsås är en sås som inte behöver någon redning utan den reder sig själv helt och hållet. Testa denna äggsåsen till kokt torsk.
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 st ägg
  • 5 dl Grädde
  • 1 msk Fiskfond (koncentrerad)
  • 3 msk Persilja (hackad)
  • 0,5 krm nymalen svartpeppar
  • 50 g Gul lök
  • 20 g Smör
  • 1 tsk Pressad citron

Instruktioner

  • Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret.
  • Slå på grädden och blanda ner buljongen. Peppra lite och låt nu grädden reducera till en bra simmig konsistens.
  • Koka under tiden äggen. De skall vara hårdkokta. Här kan du läsa allt om att koka ägg.
  • När grädden har reducerat så hackar du äggen och blandar ner i såsen tillsammans med den hackade persiljan. Avsluta med att pressa i lite citron.
    En kastrull med grönsakssoppa som innehåller ost och örter, med en sked i soppan.
  • Smaka av om det behövs mer salt och peppar.