Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
3,25
av
4
röster
Äggsås
En riktigt god äggsås är en sås som inte behöver någon redning utan den reder sig själv helt och hållet. Testa denna äggsåsen till kokt torsk.
Förberedelser
5
minuter
minuter
Active Time
20
minuter
minuter
Total tid
25
minuter
minuter
Måltid:
Såser & röror
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
3
st
ägg
5
dl
Grädde
1
msk
Fiskfond (koncentrerad)
3
msk
Persilja (hackad)
0,5
krm
nymalen svartpeppar
50
g
Gul lök
20
g
Smör
1
tsk
Pressad citron
Instruktioner
Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret.
Slå på grädden och blanda ner buljongen. Peppra lite och låt nu grädden reducera till en bra simmig konsistens.
Koka under tiden äggen. De skall vara hårdkokta. Här kan du läsa allt om att koka ägg.
När grädden har reducerat så hackar du äggen och blandar ner i såsen tillsammans med den hackade persiljan. Avsluta med att pressa i lite citron.
Smaka av om det behövs mer salt och peppar.