Go Back
+ servings
En ugnsgratinerad rätt med falukorv, ajvar och smält ost i en glasform.
Print
4,50 av 4 röster

Ajvargratinerad falukorv

Ajvargratinerad falukorv är ett jättelätt och gott falukorvsrecept som funkar för alla, även dom som inte äter lchf. Perfekt att göra matlåda av med.
Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Gratänger, Korv, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: lasse

Materials

  • 800 g Falukorv
  • 4 dl Grädde
  • 1,5 dl Ajvar
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 1 msk Kalvfond, koncentrerad
  • 120 g Bacon
  • 1 st Zucchini
  • 1 st Gul lök
  • 1 dl Riven ost
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Utrustning du behöver

  • Ugnsform
  • Skärbräda
  • Kockkniv
  • Bunke
  • Visp

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 210°C (varmluft).
  • Skiva korven och lägg lite omlott i en ugnsform.
  • Skiva löken och lägg ovanpå korven.
  • Strimla bacon och tärna zucchinin.
  • Bryn på baconet och zucchinin i en stekpanna tills den har fått lite färg.
  • Lägg bacon och zucchini ovan på korven och löken.
  • Blanda ihop grädde, ajvar, dijonsenap och kalvfond i en bunke och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över korven.
  • Toppa med riven ost så att det täcker gratängen.
  • Gratinera i ugnen i cirka 30 minuter tills allt har fått en härlig färg.