Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Ajvargratinerad fläskfilé
Förberedelser
15
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Måltid:
Gratänger, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield:
3
Author:
lasse
Materials
500
g
Fläskfilé
2
dl
Grädde
2
dl
Crème fraiche
2
msk
Kalvfond, koncentrerad
0,75
dl
Ajvar
1
st
Tomat
1
dl
Riven ost
salt
nymalen svartpeppar
Smör till stekning
Instruktioner
Ställ ugnen på 220 grader.
Skär fläskfilén i skivor eller mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna och stek fläskfilén med salt & peppar tills den har fått lite färg.
Lägg köttet i en ugnsfast form.
Vispa ihop grädde, crème fraiche, kalvfond och ajvar och fördela ut över fläskfilén.
Skiva tomaten, eller skär ner den i bitar och fördela i formen. Strö ost över.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20 minuter.
Ta ut och servera direkt.