Go Back
+ servings
En gratinerad fläskfilé med ajvar och skivade tomater i en ugnsform.
Print
Inga röster än

Ajvargratinerad fläskfilé

Förberedelser15 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Gratänger, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: lasse

Materials

  • 500 g Fläskfilé
  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Crème fraiche
  • 2 msk Kalvfond, koncentrerad
  • 0,75 dl Ajvar
  • 1 st Tomat
  • 1 dl Riven ost
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Smör till stekning

Instruktioner

  • Ställ ugnen på 220 grader.
  • Skär fläskfilén i skivor eller mindre bitar.
  • Hetta upp en stekpanna och stek fläskfilén med salt & peppar tills den har fått lite färg.
  • Lägg köttet i en ugnsfast form.
  • Vispa ihop grädde, crème fraiche, kalvfond och ajvar och fördela ut över fläskfilén.
  • Skiva tomaten, eller skär ner den i bitar och fördela i formen. Strö ost över.
  • Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20 minuter.
  • Ta ut och servera direkt.