Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,50
av
2
röster
Åke's LCHF-bröd
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
1
timme
t
Total tid
1
timme
t
15
minuter
minuter
Måltid:
Bröd & kex
Yield:
20
Author:
Lari Salminen
Materials
6
st
ägg
75
g
Äggvita
4
dl
Vatten, med bubblor
2
tsk
Äppelcidervinäger
3
dl
Mandelmjöl
2
dl
Pofiber
1
msk
Fiberhusk
1
tsk
Xantangummi
1
msk
SoftBake
1
tsk
Bakpulver
0,5
tsk
Bikarbonat
1,5
tsk
salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175° C.
Blanda ägg, äggvita, vatten o vitvinsvinäger. Använd gärna en köksassistent.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.
Tillsätt de torra ingredienserna till äggblandningen och blanda ihop snabbt. Försök att inte köra smeten för länge, då kan bakpulvret tappa effekt.
Klä två avlånga brödformar (1,5 l) med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt mellan dessa.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Stäng av ugnen o låt stå på eftervärme 20 min.
Ta ut bröden och ta upp dom ur formarna. Låt ligga på galler och svalna. Skiva gärna upp brödet och frys in.