Go Back
+ servings
Skivor av bröd med smör på en skiva, med hela brödet i bakgrunden på ett galler.
Print
4,50 av 2 röster

Åke's LCHF-bröd

Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 20
Author: Lari Salminen

Materials

  • 6 st ägg
  • 75 g Äggvita
  • 4 dl Vatten, med bubblor
  • 2 tsk Äppelcidervinäger
  • 3 dl Mandelmjöl
  • 2 dl Pofiber
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 tsk Xantangummi
  • 1 msk SoftBake
  • 1 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk Bikarbonat
  • 1,5 tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175° C.
  • Blanda ägg, äggvita, vatten o vitvinsvinäger. Använd gärna en köksassistent.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.
  • Tillsätt de torra ingredienserna till äggblandningen och blanda ihop snabbt. Försök att inte köra smeten för länge, då kan bakpulvret tappa effekt.
  • Klä två avlånga brödformar (1,5 l) med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt mellan dessa.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  • Stäng av ugnen o låt stå på eftervärme 20 min.
  • Ta ut bröden och ta upp dom ur formarna. Låt ligga på galler och svalna. Skiva gärna upp brödet och frys in.
    Skivor av lchf-bröd som ligger på en skärbräda med smör på en skiva.