Go Back
+ servings
En tallrik med grillad kyckling, grönsaker och sås, inklusive tomater och sallad.
Print
Inga röster än

American Wedge Salad

Måltid: Sallader, Tillbehör
Yield: 4
Author: Fett bra mat - Helena

Materials

  • 1 st Isbergssallad, litet huvud
  • 4 st Rädisor, tunt skivade
  • 140 g Bacon, knaperstekt

Bluecheesedressing

  • 140 g Blåmögelost, t ex Kvibille
  • ½ dl Majonnäs
  • ½ dl Créme Fraîche
  • ½ dl Vatten
  • Örtsalt
  • Vitpeppar, nymalen
  • Lökpulver
  • Gräslök, färsk, strimlad

Instruktioner

Salladen

  • Ansa isbergssalladen genom att ta bort de yttersta bladen om de ser tråkiga ut. Skär salladen i fyra klyftor, låt roten vara kvar medan du sköljer salladen så att klyftorna hålls samman. Torka av salladen och skär sedan av roten på vardera klyfta och lägg försiktigt upp dem (så att klyftorna hålls intakta) på tallrikar eller ett serveringsfat.

Bluecheesedressingen

  • Mosa osten i majonnäsen och crème fraichen. Blanda i vatten. Ta lite i taget och utgå från din preferens i konsistens. Smaka av såsen med örtsalt, vitpeppar och lökpulver.

Montering

  • Ringla så mycket dressing som du önskar över salladen. Smula det knaperstekt baconet över. Placera ut rädisskivorna och sprinkla över finskuren gräslök.