American Wedge Salad
Måltid: Sallader, Tillbehör
Yield: 4
Author: Fett bra mat - Helena
- 1 st Isbergssallad, litet huvud
- 4 st Rädisor, tunt skivade
- 140 g Bacon, knaperstekt
Bluecheesedressing
- 140 g Blåmögelost, t ex Kvibille
- ½ dl Majonnäs
- ½ dl Créme Fraîche
- ½ dl Vatten
- Örtsalt
- Vitpeppar, nymalen
- Lökpulver
- Gräslök, färsk, strimlad
Salladen
Ansa isbergssalladen genom att ta bort de yttersta bladen om de ser tråkiga ut.
Skär salladen i fyra klyftor, låt roten vara kvar medan du sköljer salladen så att klyftorna hålls samman.
Torka av salladen och skär sedan av roten på vardera klyfta och lägg försiktigt upp dem (så att klyftorna hålls intakta) på tallrikar eller ett serveringsfat.