Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Amonazons krämiga äggröra
Förberedelser
5
minuter
minuter
Active Time
10
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Måltid:
Frukost, Lättlagat, Tillbehör, Vegetariskt
Yield:
1
Author:
Amonazon
Materials
Äggröra
1
msk
smör
2
st
ägg
1
msk
grädde
1
nypa
salt
1
nypa
vitpeppar
3-4
stänk
sesamolja
Dekoration (valbart)
Rostade sesamfrön
Salladslök
Instruktioner
Smält smöret i en liten stekpanna på låg värme.
Vispa ihop ägg, grädde, sesamolja och kryddor.
Häll ner äggsmeten i smöret och rör hela tiden (gärna med en träslev eller slickepott) tills smeten blivit krämig men inte torr och klumpig.
Häll upp på en tallrik, dekorera ev. med sesamfrön, gärna i olika färger och helst rostade i het panna för mer smak.
Fint hackad salladslök är också gott till.
Men allra godast är förstås knaperstekt bacon till äggröran.