Go Back
+ servings
Print
Inga röster än

Amonazons krämiga äggröra

Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Frukost, Lättlagat, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 1
Author: Amonazon

Materials

Äggröra

  • 1 msk smör
  • 2 st ägg
  • 1 msk grädde
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 3-4 stänk sesamolja

Dekoration (valbart)

  • Rostade sesamfrön
  • Salladslök

Instruktioner

  • Smält smöret i en liten stekpanna på låg värme.
  • Vispa ihop ägg, grädde, sesamolja och kryddor.
  • Häll ner äggsmeten i smöret och rör hela tiden (gärna med en träslev eller slickepott) tills smeten blivit krämig men inte torr och klumpig.
  • Häll upp på en tallrik, dekorera ev. med sesamfrön, gärna i olika färger och helst rostade i het panna för mer smak.
  • Fint hackad salladslök är också gott till.
  • Men allra godast är förstås knaperstekt bacon till äggröran.