Go Back
+ servings
En tallrik med våfflor toppade med bär och grädde, serverad med bestick.
Print
2,15 av 7 röster

Annes belgiska våfflor

Annes belgiska våfflor är våfflor som är anpassade för dig som äter keto eller lchf. Superenkla, glutenfria och goda våfflor.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Sötsaker
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Smör
  • 8 st ägg
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 dl Kokosmjöl

Du behöver

  • Belgiskt våffeljärn

Instruktioner

  • Smält smöret på medelvärme. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
  • Vispa ihop med äggen.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Vill du undvika klumpar så siktar du blandningen genom en sil, det gör att din smet kommer vara jämnare.
  • Blanda nu ihop samtliga ingredienser till en jämn fin smet. Låt den sedan stå och svälla i minst fem till tio minuter.
  • Grädda i ditt våffeljärn på medelhög-hög värme tills de är härligt gyllene.
  • Servera med grädde och lite färska bär, eller lite kokta bär som har fått svalna lite.