Go Back
+ servings
Chokladmousse i ett glas med jordgubbar och mynta som dekoration.
Print
4,50 av 2 röster

Annes lakrits och chokladmousse

Förberedelser20 minuter
Active Time2 timmar
Total tid2 timmar 20 minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 st ägg
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • 100 g mörk choklad (minst 70%)
  • 1 tsk lakritspulver

Instruktioner

  • Separera äggen så att du har gulorna i en skål och vitorna i en bunke.
  • Vispa äggvitorna hårt tillsammans med en nypa salt. Vispa tills det att du kan vända bunken upp och ner.
  • Smält chokladen i ett vattenbad eller på låg temperatur i micron.
  • Låt chokladen svalna lite. Vispa grädden med vaniljpulvret., men inte för hårt.
  • Rör ner en och en av äggulorna i chokladen och tillsätt även lakritspulvret. Chokladen kommer stelna till ganska så mycket.
  • Rör ner hälften av chokladsmeten i hälften av de vispade äggvitorna så det blir en slät smet. Blanda ner resten av chokladen och äggvitan efter det. Blanda väl till en jämn smet.
  • Blanda ner vispgrädden i chokladsmeten.
  • Häll upp i portionsformar och ställ i kylen ett par timmar så moussen får stelna till.
  • Garnera och servera.