Go Back
+ servings
Fyrkantiga bitar av chokladkaka med grädde och kakao på toppen, placerade på en träyta.
Print
5 av 2 röster

Apelsinmums

Apelsinmums är ett supergott och nyttigare bakverk som kombinerar choklad och apelsin. Ett helt perfekt lchfrecept för dig som älskar en god kaka.
Förberedelser20 minuter
Active Time20 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 12
Author: Lari Salminen

Materials

Kakbotten

  • 3 ägg
  • 0,5 dl sötning
  • 4 msk Kakao
  • 0,75 dl Pofiber
  • 2 msk Kokosmjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 75 g Smör
  • 1 dl Grädde

Apelsinfrosting

  • 200 g Cream cheese (rumstempererad)
  • 50 g Smör (rumstempererat)
  • 0,5 dl sötning
  • Skalet av 1 ekologisk apelsin

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Klä en form som är cirka 15x25 cm i storlek med bakplåtspapper.

Kakbotten

  • Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt, tänk äggtoddy.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta de gärna.
  • Häll grädde och smör i en kastrull och värm upp det tills det att smöret har smält. Ställ åt sidan att svalna en stund.
  • Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sedan ner gräddblandningen.
  • Häll smeten i formen och jämna ut den. Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter. Peta med en tandpetare i mitten av kakan. När det inte fastnar någon blöt kaksmet på stickan så är kakan klar. Ta ut den och låt den svalna.

Frosting

  • Vispa ihop samtliga ingredienser ordentligt. Ställ kallt tills det att kakan svalnat helt.

Montering

  • Spritsa ut frostingen på kakan, eller bred ut den som ett täcke uppe på. Dela den i bitar och pudra lite kakao ovanpå.
  • Bit av chokladkaka med grön glasyr på en metallspatel.