Apelsinmums är ett supergott och nyttigare bakverk som kombinerar choklad och apelsin. Ett helt perfekt lchfrecept för dig som älskar en god kaka.
Förberedelser20 minuterminuter
Active Time20 minuterminuter
Total tid40 minuterminuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 12
Author: Lari Salminen
Materials
Kakbotten
3ägg
0,5dlsötning
4mskKakao
0,75dlPofiber
2mskKokosmjöl
2tskBakpulver
1nypasalt
1krmVaniljpulver
75gSmör
1dlGrädde
Apelsinfrosting
200gCream cheese (rumstempererad)
50gSmör (rumstempererat)
0,5dlsötning
Skalet av 1 ekologisk apelsin
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form som är cirka 15x25 cm i storlek med bakplåtspapper.
Kakbotten
Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt, tänk äggtoddy.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta de gärna.
Häll grädde och smör i en kastrull och värm upp det tills det att smöret har smält. Ställ åt sidan att svalna en stund.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sedan ner gräddblandningen.
Häll smeten i formen och jämna ut den.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter.
Peta med en tandpetare i mitten av kakan. När det inte fastnar någon blöt kaksmet på stickan så är kakan klar.
Ta ut den och låt den svalna.
Frosting
Vispa ihop samtliga ingredienser ordentligt. Ställ kallt tills det att kakan svalnat helt.
Montering
Spritsa ut frostingen på kakan, eller bred ut den som ett täcke uppe på.
Dela den i bitar och pudra lite kakao ovanpå.