Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Asiatiska Fläskkålsrullar
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
40
minuter
minuter
Total tid
55
minuter
minuter
Måltid:
Kött, Mejerifritt
Yield:
6
Author:
Linnea Berggren
Materials
750
g
Fläskfärs
1
st
Kruka färsk koriander
2
st
Salladslökar
1
tsk
Sesamolja
1
st
Vitlöksklyfta
1
st
Morot
1
st
ägg
1
msk
Chiliolja
1
tsk
Paprikapulver
1
st
Vitkålshuvud
Sesamdipp
2
tsk
Soja
1,5
tsk
Sesamolja
3
tsk
Vatten
1
tsk
Risvinäger
2
tsk
Osötad Ketchup
1
tsk
sötning
1
pt
Rostade Sesamfrön
Instruktioner
Skär bort roten från vitkålen, koka hela huvudet tills man lätt kan lossa bladen. Ta bort bladen när de är mjuka, för att kallna något.
Hacka koriandern, salladslöken, pressa vitlöken och riv moroten, blanda sedan alla ingredienser till fyllningen medans vitkålen kokar.
Fyll bladet nere i roten med ca 3 msk fyllning. Rulla bladet från nederkant över fyllningen, vik in ytterkanterna och rulla ihop.
Om man inte har en ångkokare, sätt ett durkslag av järn i en kastrull. Fyll med vatten, men inte så det når botten i durkslaget.
Fyll durkslaget med hälften av rullarna, blir 2 omgångar ångning. Ånga under stängt lock. Tar ungefär 20 min. Dela en, för att se om de är klara.
Sesamdippen rör man ihop alla ingredienser väl med en gaffel.