Go Back
+ servings
Print
Inga röster än

Asiatiska Fläskkålsrullar

Förberedelser15 minuter
Active Time40 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Kött, Mejerifritt
Yield: 6
Author: Linnea Berggren

Materials

  • 750 g Fläskfärs
  • 1 st Kruka färsk koriander
  • 2 st Salladslökar
  • 1 tsk Sesamolja
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 st Morot
  • 1 st ägg
  • 1 msk Chiliolja
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 st Vitkålshuvud

Sesamdipp

  • 2 tsk Soja
  • 1,5 tsk Sesamolja
  • 3 tsk Vatten
  • 1 tsk Risvinäger
  • 2 tsk Osötad Ketchup
  • 1 tsk sötning
  • 1 pt Rostade Sesamfrön

Instruktioner

  • Skär bort roten från vitkålen, koka hela huvudet tills man lätt kan lossa bladen. Ta bort bladen när de är mjuka, för att kallna något.
  • Hacka koriandern, salladslöken, pressa vitlöken och riv moroten, blanda sedan alla ingredienser till fyllningen medans vitkålen kokar.
  • Fyll bladet nere i roten med ca 3 msk fyllning. Rulla bladet från nederkant över fyllningen, vik in ytterkanterna och rulla ihop.
  • Om man inte har en ångkokare, sätt ett durkslag av järn i en kastrull. Fyll med vatten, men inte så det når botten i durkslaget.
  • Fyll durkslaget med hälften av rullarna, blir 2 omgångar ångning. Ånga under stängt lock. Tar ungefär 20 min. Dela en, för att se om de är klara.
  • Sesamdippen rör man ihop alla ingredienser väl med en gaffel.