Go Back
+ servings
Ugnsbakad aubergine fylld med fetaost, tomater, valnötter och örter på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Aubergine med fetaost och vitlöksdoftande valnötter

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Förrätt, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st Aubergine
  • 2 st Tomater
  • 1 dl Valnötter
  • 5 st Vitlöksklyftor
  • 1 dl Färska örter
  • 150 g Fetaost
  • 1 msk Rödvinsvinäger
  • 0,5 msk Balsamvinäger
  • 1 msk Olivolja
  • 1 st Citron
  • salt

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 200°C.
  • Skölj auberginerna och lägg dom i en ugnsfast form. Placera dom i mitten av ugnen och låt dom vara i ugnen cirka 20 minuter.
    Två auberginer placerade i en vit skål på en ugnsgaller.
  • Hacka vitlöken och valnötterna lite grovt och rosta dom tillsammans i en stekpanna på svag värme. Ställ åt sidan så länge.
    Hackad lök och valnötter som steks i en svart stekpanna.
  • Nu är det dags att börja montera ihop våra goda auberginer.
  • Dela auberginerna på längden så att du får fyra "båtar".
  • Skär ett rutnät i varje halva i själva köttet.
  • Ringla över olivolja och rödvinsvinäger. Salta lite och låt auberginerna dra åt sig saltet och övriga smaker ett tag.
  • Tärna tomaterna.
  • Fördela valnötterna och vitlöken på varje halva.
  • Lägg på tomaterna ovanpå och sedan dina färska örter.
  • Smula över fetaosten och riv citronskal över allt. Ringla lite olivolja som avslutning och kanske lite flingsalt på toppen.
    En tallrik med aubergine toppad med fetaost, valnötter och färska örter.