Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Aubergine med fetaost och vitlöksdoftande valnötter
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
20
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Förrätt, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Tillbehör, Vegetariskt
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
2
st
Aubergine
2
st
Tomater
1
dl
Valnötter
5
st
Vitlöksklyftor
1
dl
Färska örter
150
g
Fetaost
1
msk
Rödvinsvinäger
0,5
msk
Balsamvinäger
1
msk
Olivolja
1
st
Citron
salt
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Skölj auberginerna och lägg dom i en ugnsfast form. Placera dom i mitten av ugnen och låt dom vara i ugnen cirka 20 minuter.
Hacka vitlöken och valnötterna lite grovt och rosta dom tillsammans i en stekpanna på svag värme. Ställ åt sidan så länge.
Nu är det dags att börja montera ihop våra goda auberginer.
Dela auberginerna på längden så att du får fyra "båtar".
Skär ett rutnät i varje halva i själva köttet.
Ringla över olivolja och rödvinsvinäger. Salta lite och låt auberginerna dra åt sig saltet och övriga smaker ett tag.
Tärna tomaterna.
Fördela valnötterna och vitlöken på varje halva.
Lägg på tomaterna ovanpå och sedan dina färska örter.
Smula över fetaosten och riv citronskal över allt. Ringla lite olivolja som avslutning och kanske lite flingsalt på toppen.