Go Back
+ servings
Aubergine skivor toppade med tomat, ost och basilika på en plåt.
Print
5 av 1 röst

Aubergine minipizzor

Förberedelser25 minuter
Active Time25 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Pizza, Vegetariskt
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 st aubergine
  • 2 msk salt
  • 2 msk olivolja
  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl färsk parmesan (riven)
  • 0,5 dl färsk basilika (hackad)
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2,5 dl riven ost
  • 5 dl Riven mozzarella

Instruktioner

Förberedelse av auberginen

  • Skär auberginen i 2,5 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på lite hushållspapper och salta på båda sidorna. Låt stå i cirka 20 minuter.
  • Ta lite hushållspapper och tryck på dem så att du suger upp så mycket vätska som möjligt.
  • Pensla med lite olivolja och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 25 minuter. Gör tomatsåsen under tiden.

Tomatsås

  • Blanda ihop passerade tomater, parmesan, basilika, 1 tsk salt, 1 tsk peppar och chiliflakes i en skål.

Montering

  • Bred ut lite av tomatsåsen på varje aubergineskiva. Toppa med ost av båda sorterna. Ställ in i ugnen några minuter så att osten får smälta.
  • Ta ut och servera direkt.