Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Aubergine minipizzor
Förberedelser
25
minuter
minuter
Active Time
25
minuter
minuter
Total tid
50
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Lättlagat, Pizza, Vegetariskt
Yield:
5
Author:
Lari Salminen
Materials
1
st
aubergine
2
msk
salt
2
msk
olivolja
400
g
passerade tomater
1
dl
färsk parmesan (riven)
0,5
dl
färsk basilika (hackad)
1
msk
vitlökspulver
1
tsk
salt
1
tsk
nymalen svartpeppar
0,5
tsk
chiliflakes
2,5
dl
riven ost
5
dl
Riven mozzarella
Instruktioner
Förberedelse av auberginen
Skär auberginen i 2,5 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på lite hushållspapper och salta på båda sidorna. Låt stå i cirka 20 minuter.
Ta lite hushållspapper och tryck på dem så att du suger upp så mycket vätska som möjligt.
Pensla med lite olivolja och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 25 minuter. Gör tomatsåsen under tiden.
Tomatsås
Blanda ihop passerade tomater, parmesan, basilika, 1 tsk salt, 1 tsk peppar och chiliflakes i en skål.
Montering
Bred ut lite av tomatsåsen på varje aubergineskiva. Toppa med ost av båda sorterna. Ställ in i ugnen några minuter så att osten får smälta.
Ta ut och servera direkt.