Skiva auberginen i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på hushållspapper och strö salt över dem. Låt dem ligga i cirka 25 minuter för att dra ut vätskan (som är besk).
Under tiden gör vi tomatsåsen. Hacka lök och vitlök fint. Fräs den i lite av oljan så den blir mjuk.
Slå på tomaterna, lägg i buljongtärningen och krydda med basilika och lite malen svartpeppar. Låt puttra på svag värme.
Ta ett hushållspapper och torka bort så mycket vätska som möjligt från auberginen. Ringla lite olja över dem och grilla/stek dem sen tills de har fått lite färg på båda sidor.
Ta fram en ugnsfast form. Lägg lite tomatsås i botten och sen hälften av auberginen. Lägg lite babyspenat ovanpå och slå sen lite tomatsås över. Smula hälften av fetaosten och fördela det jämnt över hela gratängen.
Lägg på ett nytt lager med aubergine, spenat och fetaost. Avsluta med tomatsås.
Strö riven mozzarella över gratängen och ställ den i mitten av ugnen (175 grader) i cirka 30 minuter eller tills osten har fått en fin gyllene färg.