Go Back
+ servings
En bakad aubergine rollatini med tomatsås och ost, serverad på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Aubergine rollatini

Förberedelser30 minuter
Active Time25 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Gratänger, Lunch, Middagstips, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st auberginer
  • 400 g ricotta
  • 200 g Riven mozzarella
  • 1 dl färsk parmesan (riven)
  • 1 dl färsk basilika (hackad)
  • 600 g passerade tomater
  • 50 g gul lök (finhackad)
  • 20 g vitlök (finhackad)
  • 2 msk färsk persilja (hackad)
  • 1 msk färsk timjan (hackad)
  • 1 msk färsk oregano (hackad)
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 msk salt
  • 2 msk grönsaksfond (koncentrerad)
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl färsk parmesan (riven), till gratinering

Instruktioner

Förbered auberginen

  • Skär av ändarna på auberginen. Dela dem sedan på längden i cirka 0,5 cm tjocka skivor.
  • Lägg ut alla skivorna på ett hushållspapper. Strö salt över och låt stå i minst 20 minuter. Gör såsen under tiden.

Marinarasåsen

  • Fräs lök och vitlök i lite olivolja.
  • Häll på de passerade tomaterna och blanda ner grönsaksfond, oregano, persilja, hälften av basilikan, cayennepeppar och balsamvinägern.
  • Låt koka upp och låt såsen sen puttra under lock. Smaka av med salt och peppar.

Fortsättning auberginen

  • Ta några ark med hushållspapper och torka bort vätskan från auberginen. Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla med olivolja och peppra lite.
  • Ställ in i ugnen i 20 minuter på 175 grader. Under tiden så gör du fyllningen.

Fyllningen

  • Blanda ihop ricotta, mozzarella, parmesan och resterande hackade basilikan.

Montering

  • Fördela fyllningen på auberginen. Rulla ihop dem till rullader.
  • Häll ut lite marinarasås i botten av en ugnsfast form.
  • Placera ut rulladerna ovanpå marinarasåsen.
  • Häll resterande sås över rulladerna.
  • Strö riven parmesan över.
  • Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin färg.