Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Aubergine rollatini
Förberedelser
30
minuter
minuter
Active Time
25
minuter
minuter
Total tid
55
minuter
minuter
Måltid:
Gratänger, Lunch, Middagstips, Vegetariskt
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
2
st
auberginer
400
g
ricotta
200
g
Riven mozzarella
1
dl
färsk parmesan (riven)
1
dl
färsk basilika (hackad)
600
g
passerade tomater
50
g
gul lök (finhackad)
20
g
vitlök (finhackad)
2
msk
färsk persilja (hackad)
1
msk
färsk timjan (hackad)
1
msk
färsk oregano (hackad)
1
tsk
balsamvinäger
0,5
dl
olivolja
1
tsk
nymalen svartpeppar
3
msk
salt
2
msk
grönsaksfond (koncentrerad)
1
krm
cayennepeppar
1
dl
färsk parmesan (riven), till gratinering
Instruktioner
Förbered auberginen
Skär av ändarna på auberginen. Dela dem sedan på längden i cirka 0,5 cm tjocka skivor.
Lägg ut alla skivorna på ett hushållspapper. Strö salt över och låt stå i minst 20 minuter. Gör såsen under tiden.
Marinarasåsen
Fräs lök och vitlök i lite olivolja.
Häll på de passerade tomaterna och blanda ner grönsaksfond, oregano, persilja, hälften av basilikan, cayennepeppar och balsamvinägern.
Låt koka upp och låt såsen sen puttra under lock. Smaka av med salt och peppar.
Fortsättning auberginen
Ta några ark med hushållspapper och torka bort vätskan från auberginen. Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med olivolja och peppra lite.
Ställ in i ugnen i 20 minuter på 175 grader. Under tiden så gör du fyllningen.
Fyllningen
Blanda ihop ricotta, mozzarella, parmesan och resterande hackade basilikan.
Montering
Fördela fyllningen på auberginen. Rulla ihop dem till rullader.
Häll ut lite marinarasås i botten av en ugnsfast form.
Placera ut rulladerna ovanpå marinarasåsen.
Häll resterande sås över rulladerna.
Strö riven parmesan över.
Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin färg.