Go Back
+ servings
Auberginegratäng med tomatsås och ost, gräddad i en röd ugnsform.
Print
Inga röster än

Auberginegratäng med fyra sorters ost

En fantastiskt god auberginegratäng med fyra sorters ost som är ett perfekt tillbehör, eller bara en maträtt för sig själv. Helt lchf-anpassat.
Förberedelser30 minuter
Active Time30 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Anna-Karin M

Materials

  • 1 st Aubergine
  • 400 g Passerade tomater
  • 2 st Mozzarella
  • 30 g Getost
  • 0,75 dl Riven parmesan
  • 0,75 dl Riven ost
  • salt
  • Svartpeppar
  • Oregano

Instruktioner

Förbered

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skiva aubergine i 0,5 cm tjocka skivor. Salta på skivorna och låt dom ligga och dra ca 20 min.
  • Skiva mozzarellan Dela getosten i mindre bitar Riv ost & parmesan

Montering

  • Efter 20 min, ta ett hushållspapper och sug upp vätskan som auberginerna släppt ifrån sig.
  • Täck botten på en ugnssäker form med passerad tomat och lägg sedan ett lager med aubergineskivor. Strö över getost och lägg ett lager mozzarella, samt häll över lite tomatsås.
  • Lägg ytterligare ett lager aubergine och mozzarella. Krydda med lite peppar och oregano och häll sedan över det sista av de passerade tomaterna. Toppa med riven ost & mozzarella.
  • In i ugnen ca 20-30 min, tills auberginen känns lagom mjuk. Ät med en krispig sallad och lite goda oliver.