Auberginegratäng med fyra sorters ost
En fantastiskt god auberginegratäng med fyra sorters ost som är ett perfekt tillbehör, eller bara en maträtt för sig själv. Helt lchf-anpassat.
Förberedelser30 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid1 timme t
Måltid: Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Anna-Karin M
- 1 st Aubergine
- 400 g Passerade tomater
- 2 st Mozzarella
- 30 g Getost
- 0,75 dl Riven parmesan
- 0,75 dl Riven ost
- salt
- Svartpeppar
- Oregano
Förbered
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva aubergine i 0,5 cm tjocka skivor. Salta på skivorna och låt dom ligga och dra ca 20 min.
Skiva mozzarellan
Dela getosten i mindre bitar
Riv ost & parmesan
Montering
Efter 20 min, ta ett hushållspapper och sug upp vätskan som auberginerna släppt ifrån sig.
Täck botten på en ugnssäker form med passerad tomat och lägg sedan ett lager med aubergineskivor. Strö över getost och lägg ett lager mozzarella, samt häll över lite tomatsås.
Lägg ytterligare ett lager aubergine och mozzarella. Krydda med lite peppar och oregano och häll sedan över det sista av de passerade tomaterna.
Toppa med riven ost & mozzarella.
In i ugnen ca 20-30 min, tills auberginen känns lagom mjuk.
Ät med en krispig sallad och lite goda oliver.