Go Back
+ servings
En skål med avokado, tomater, gurka och lök blandade med örter.
Print
Inga röster än

Avokado, tomat och gurksallad

En superenkel och fräsch avokado, tomat och gurksallad som passar perfekt till sommarens alla grillkvällar. Ett gott tillbehör.
Active Time15 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Sallader, Vegetariskt
Keyword: avokadosallad, grilltillbehör, sommarsallad
Yield: 4 portioner
Calories: 195kcal
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Bunke

Materials

Grönsakerna

  • 4 st Tomater mellanstora
  • 1 st gurka
  • 1 st avokado mogen
  • 50 g rödlök cirka ½ lök
  • 1 näve färsk basilika
  • 1 nypa sötning kan uteslutas

Dressingen

  • 6 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk pressad citron
  • 0,75 tsk salt
  • 0,75 tsk sötning
  • 1 st vitlöksklyfta riven/finhackad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Skär upp gurka, tomat och avokado i rätt stora bitar, det är iofs en smaksak hur stora bitar man vill ha, men jag upplever att dom håller form och smak bättre om det är lite större.
  • Hacka eller skiva rödlöken fint, det är en smaksak hur man vill ha det.
    Om du inte vill ha så stark löksmak, så kan du lägga löken i iskallt vatten en stund och sedan hälla av vattnet. Se bara till att du verkligen får bort allt vatten sen, annars kan salladen bli väldigt vattnig.
  • Hacka den färska basilikan lätt.
  • Lägg alla grönsaker i en stor bunke så att du enkelt kan blanda sen.
  • Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och rör om så att allt blandas väl.
  • Häll dressingen över grönsakerna och vänd runt försiktigt så att du inte mosar avokadon. Det är absolut bäst att använda händerna till att blanda.
  • Servera salladen direkt, eller plasta in den och ställ i kylen en stund så att alla smaker får blandas lite extra.

Nutrition

Kalorier: 195kcal | Kolhydrater: 3g | Protein: 0,2g | Fett: 21g | Fiber: 0,5g