Go Back
+ servings
En bacon och broccoligratäng i en glasform, med grönsaker och ost på toppen.
Print
5 av 2 röster

Bacon och broccoligratäng

Denna bacon och broccoligratängen är en sån där superenkel gratäng som inte kräver mycket jobb alls i köket. Nyttigt och gott dessutom!
Förberedelser5 minuter
Active Time40 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Gratänger, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Broccoli
  • 400 g Bacon
  • 1,5 dl Grädde
  • 1 dl Färskost
  • 1 st ägg
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2,5 dl Riven ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär bacon i bitar och lägg i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen ca 10 minuter. Baconet skall bli tillagat och lite knaprigt. Om du hellre vill, så kan du lika gärna steka baconet i en stekpanna.
  • Koka broccoli snabbt i lättsaltat vatten, cirka 2 minuter. Låt rinna av ordentligt i ett durkslag. Om du vill behålla så mycket smak och näringsämnen som möjligt, så kan du ånga broccolin istället.
  • Vispa ihop grädde, färskost, ägg och peppar.
  • Ta ut formen ur ugnen och häll i broccoli och gräddblandningen. Strö över ost och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Ta ut och servera direkt, gärna med en god sallad. Några tips är coleslaw som ger lite krämighet och god smak, eller kanske en riktigt god och nyttig treveckorssallad. Annars så funkar min supergoda pizzasallad toppen med.