Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,20
av
5
röster
Bacon och brysselkålsgratäng
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
45
minuter
minuter
Total tid
55
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Gratänger, Lättlagat, Tillbehör
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
600
g
brysselkål, rensad
225
g
bacon
2,25
dl
cheddarost (riven)
1
dl
prästost (riven)
2
dl
grädde 40%
2
msk
olivolja
1
st
ägg
1
tsk
torkad rosmarin
1
tsk
vitlökspulver
1
tsk
lökpulver
0,5
tsk
chiliflakes
1
nypa
salt
1
nypa
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela brysselkålen på mitten och lägg i en skål. Häll på olivoljan. Salta och peppra. Ställ in i ugnen 15-20 minuter tills de är halvmjuka.
Strimla och stek baconet krispigt. Låt stå och svalna.
Blanda ägg, grädde, ost, rosmarin, vitlökspulver, lökpulver och chiliflakes i en skål.
Ta ut brysselkålen och blanda ihop med ägg/gräddeblandningen och 2/3 av baconet. Toppa med sista baconet.
Sänk temperaturen i ugnen till 175 grader och ställ in formen i 20-25 minuter tills den har fått vacker färg och är härlig bubblig och krämig.
Ta ut formen och låt den stå till sig cirka fem minuter innan servering. Njut!