Bacon och olivpaj
En otroligt enkel och supergod bacon och olivpaj som du lätt svänger ihop till en mättande lunch eller middag. Helt glutenfri pajdeg dessutom.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time45 minuter minuter
Total tid1 timme t
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Paj
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Pajdeg
- 2 dl Mandelmjöl
- 0,5 dl Kokosmjöl
- 50 g Smör
- 1 st ägg
- 2 msk Vatten
- 1 krm salt
Fyllningen
- 120 g Bacon
- 50 g Oliver
- 60 g Rödlök
- 4 st ägg
- 2 dl Grädde
- 2 dl Riven ost
- 1 msk Hackad persilja
- 1 Tomat
Tips på god sallad att servera till
- Tomat och löksallad
- Grönkålssallad med parmesan och citron
- 3-veckorssallad
- Pizzasallad
Pajskalet
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Tärna smöret och tillsätt det till de torra ingredienserna i matberedaren.
När du börjar få ihop ingredienserna kan du tillsätta ägget och vattnet under tiden som du fortsätter att köra matberedaren.
Kör tills det att du har en jämn och fin pajdeg.
Tryck ut degen i din springform, så tunt som möjligt.
Se även till att du trycker upp degen ett par centimeter på kanten, så att du för ett kantskydd.
Nagga botten och ställ in den i frysen i cirka 15 minuter.
Förgrädda pajdegen i 10 minuter på 175°C.
Ta ut och låt den svalna lite.
Fyllningen
Strimla baconet och bryn det i en stekpanna.
Hacka lök och oliver. Tillsätt det till baconet och låt det fräsa med lite så att löken mjuknar.
Lägg baconblandningen i pajbotten. Fördela det jämnt.
Blanda ihop ägg, grädde, ost och hackad persilja. peppra lite med nymalen svartpeppar och salta lite.
Häll äggstanningen i pajskalet.
Skiva tomaten och placera ut skivorna på toppen av äggstanningen.
Ställ in pajen i ugnen på 175°C (varmluft) och grädda den i cirka 25-30 minuter tills det att den har fått fin färg och stanningen har satt sig.
Ta ut och låt den stå några minuter för att sätta sig innan du hugger in.
Servera gärna med en god sallad av något slag.