Go Back
+ servings
Köttfärslimpa fylld med ost och täckt med bacon, skuren i skivor på en skärbräda.
Print
4,67 av 3 röster

Baconlindad ostfylld köttfärslimpa

Förberedelser25 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g köttfärs
  • 100 g gul lök
  • 10 g vitlök
  • 1 msk kalvfond (koncentrerad)
  • 1 dl vatten
  • 2 st ägg
  • 1 dl Grädde
  • 4 msk pofiber
  • 1 krm kryddpeppar (malen)
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 100 g ost
  • 25 g smör
  • 2 paket bacon (skivad)

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret. Den skall bara bli lite mjuk.
  • Slå på 1 dl vatten och kalvfonden i löken och rör om, låt sen stå och puttra tills all vätska nästan är borta. Ställ åt sidan sen och låt svalna.
  • Blanda ägg, grädde,senap, pofiber och kryddorna i en bunke och rör om dem. Låt det stå några minuter och svälla.
  • Lägg i köttfärsen och löken som nu svalnat och blanda om ordentligt.
  • Ta en avlång brödform och klä den med bacon. Lägg skivorna tvärs över, dvs över den korta delen så att baconet hänger ut på sidorna.
  • Lägg i köttfärsen och tryck ut den så att det är ett jämnt lager.
  • Gör en skåra i mitten av färsen och stoppa ner oststavar där. Se till att täcka in dem ordentligt med färs ovanpå, annars rinner det mesta ut sen.
  • Vik över baconet som hänger över kanten och klä in limpan så att hela är täckt av bacon.
  • Sätt in den i ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter. Det bästa är om du har en stektermometer och tar ut den vid 72-74 grader.i:9a
  • Låt den stå och svalna en stund innan du skär upp den.